Limbi

  • English
  • Română

Mesaj de eroare

  • Warning: file_put_contents(): Filename cannot be empty în file_unmanaged_save_data() (linia 1962 din /home/spcsbgov/public_html/includes/file.inc).
  • Fişierul nu a putut fi creat.

Participarea reprezentanţilor Serviciului la cea de-a 56-a Şedinţă Plenară a Comitetului MONEYVAL al Consiliului Europei

În perioada 02 - 06 Iulie curent, delegaţia Republicii Moldova formată din reprezentanţii Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, Băncii Naţionale a Moldovei şi Procuraturii Generale au participat la cea de-a 56-a Şedinţă Plenară a Comitetului MONEYVAL al Consiliului Europei, care a avut loc în or. Strasbourg, Republica Franceză.
În cadrul şedinţei menţionate, au fost prezentate rapoartele progres ale Bulgariei, Croaţiei, Poloniei, Slovaciei şi Republicii Muntenegru aflate în procedură intensă de monitorizare. 
Totodată, a fost adoptat Raportul de evaluare al Letoniei şi Albaniei. În privinţa Letoniei, decizia Moneyval a fost de a raporta despre progresele obţinute la plenara din decembrie 2019, fiind plasată din oficiu în procedură simplificată de monitorizare iar în privinţa Albaniei a fost de a adopta Raportul de evaluare cu aplicarea procedurii de verificare a consistenţei şi calităţii. 
Reprezentanţii Secretariatului Moneyval şi echipelor de evaluare au  prezentat recomandări practice cu privire la modul de pregătire a statelor pentru procesul de evaluare şi lecţiile învăţate din primele 9 evaluări desfăşurate în cadrul rundei V.
De asemenea, în cadrul Plenarei au fost propuse spre dezbatere rapoartele privind procedura „follow up” în cadrul rundei IV a Macedoniei, Liechtenstein şi României şi au fost prezentate rapoartele progres în cadrul rundei V a Armeniei şi Insulei Man, precum şi efectuate prezentări privind rolul Unităţilor de Inteligenţă Financiară în investigaţii de corupţie şi utilizarea valutelor virtuale în spălarea banilor.

Back to Top