Limbi

  • English
  • Română

Curs de instruire cu tematica „Securizarea unei Unităţi de Informaţii Financiare”

În perioada 3-7 decembrie 2018 reprezentantul Serviciului a participat la cursul de instruire privind  „Securizarea unei Unităţi de Informaţii Financiare” desfăşurat în or. Taipei, Taiwan. Instruirea reprezintă parte componentă a programului de trening al Grupului Egmont, desfăşurată cu suportul financiar al Biroului Internațional de Asistență în Combaterea Traficului de Droguri și Aplicare a Legii din cadrul Departamentului de Stat al SUA și Unitatea de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor din Taiwan.

În cadrul evenimentului au participat reprezentanţi ai Unităților de Informații Financiare din 32 de state, membre ale Grupului Egmont, precum şi experţi în domeniu de la FinCEN (SUA), RAP (Finlanda) și Canada, care au prezentat cele mai bune practici, tehnici și metode în domeniul securității Unităților de Informații Financiare.

Exerciţiul urmărit a avut drept scop familiarizarea participanților cu cele mai bune practici în elaborarea și aplicarea politicilor și procedurilor de securitate în domeniile securității fizice, personalului, documentelor, informațiilor, recuperarea în caz de dezastre și asigurarea continuității operațiunilor Unității de Informații Financiare.

De asemenea, pe parcursul programului de instruire, colegii de la Unitatea de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor din Taiwan au organizat o vizită la sediul central al Biroului de Investigații de pe lângă Ministerul Justiției al Taiwanului. În cadrul vizitei, participanții au avut ocazia să se familiarizeze cu istoria, misiunea și cele mai importante responsabilități a Biroului de Investigații.

Back to Top