Limbi

  • English
  • Română

Mesaj de eroare

  • Warning: file_put_contents(): Only 0 of 2800 bytes written, possibly out of free disk space în file_unmanaged_save_data() (linia 1962 din /home/spcsbgov/public_html/includes/file.inc).
  • Fişierul nu a putut fi creat.

Ateliere de lucru cu privire la prezentarea Manualului metodic in domeniu pentru alți participanți profesioniști

La 01 martie 2019, cu participarea expertului Consiliului Europei, dl. Giuseppe Lombardo și al Consilierului de rang înalt al Uniunii Europene, dl. Igoris Krzeckovskis, au fost organizate 2 ateliere de lucru privind prezentarea Manualului metodic pentru aplicarea măsurilor de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului de către alți participanți profesioniști.

În cadrul ședințelor desfășurate au participat circa 65 reprezentanți ai entităților raportoare: auditori, notari, avocați, agenți imobiliari, precum și reprezentanții instituțiilor de supraveghere: Camera de Stat pentru Supravegherea Marcării, Ministerul Finanțelor, Camera Notarială și Uniunea Avocaților.

„Manualul metodic pentru aplicarea masurilor de prevenire și combaterea a spălării banilor și finanțării terorismului de către alți participanți profesioniști” a fost elaborat de către Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor cu suportul Proiectului „Controlul corupției prin aplicarea legii și prevenire"  (CLEP) al Uniunii Europene și Consiliului Europei.

Obiectivul manualului este de a facilita executarea și aplicarea prevederilor Legii nr. 308 din 22 decembrie 2017 „cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului” de către entitățile raportoare ca subiecți ai regimului de supraveghere, reprezentând un mecanism adițional în vederea aplicării prevederilor legislației din domeniu.

Evenimentele au fost organizate de către Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor cu asistența Proiectului CLEP al Uniunii Europene și Consiliului Europei.

Back to Top