Limbi

  • English
  • Română

Asistenţa OSCE în pregătirea Republicii Moldova pentru procesul de evaluare a ţării de Comitetul MONEYVAL

Instituţiile abilitate cu competențe în domeniul prevenirii şi combaterii spălării banilor şi finanțării terorismului au beneficiat de asistenţă OSCE în procesul de pregătire de evaluarea V-a MONEYVAL.

În perioada 19-22 iunie curent,  Serviciul prevenirea şi combaterea spălării banilor a organizat şedinţa de instruire cu participarea  expertului internaţional, Giuseppe LOMBARDO şi a reprezentanţilor instituţiilor organelor de ocrotire a normelor de drept, de supraveghere şi a Curţii Supreme de Justiție.

În cadrul şedinţei au fost discutate şi explicate prevederile Recomandărilor FATF precum şi a metodologiei de evaluare a acestora prin abordări practice şi teoretice, criteriile de eficacitate constituind accentul de bază a instruirii.

Treningul din 19-22 iunie a fost prima etapă a procesului de asistenţă acordat Republicii Moldova de către OSCE în acest sens.

Următorul eveniment, care va avea loc în perioada 9-13 iulie curent urmează a fi destinat sectorului privat şi anume entităţilor raportoare, subiecte ale Legii 308 din 22.12.2017 cu privire la prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului.

Back to Top