Închide
Atelier online destinat sectorului imobiliar şi notarial

La data de 23.04.2020, a avut loc cursul online de instruire pentru reprezentanţii sectorului imobiliar şi notarial, care a fost organizat de Proiectul comun al Uniunii Europene şi al Consiliului Europei „Combaterea corupţiei prin aplicarea legii şi prevenire" (CLEP) în colaborare cu Serviciul Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor.

Tematica abordată a cuprins aspectele teoretice şi practice privind conformitatea cu prevederile legale în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor și finanțării terorismului.

Totodată, au fost discutate Recomandările FATF care sunt specifice pentru sectoarele entităţilor raportoare participante; prevederile legale naţionale şi internaţionale privind abordarea bazată pe risc şi măsurile de precauție simplificată și sporită privind clienții. De asemenea, s-au prezentat tipologii de integrare a mijloacelor financiare obţinute ilegal în sistemul financiar, prin intermediul agenţilor imobiliari şi a notarilor, precum şi metode eficiente de diminuare a riscurilor respective.